Donații

Ajuţi fără să te coste nimic!

Redirecţionează 2 % din impozitul pe venitul obţinut anul trecut către programele şi proiectele sociale, umanitare, educative, culturale şi sportive ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR).

ANR sărbătoreşte anul acesta 60 de ani, de promovare şi apărare continuă a drepturilor celor peste 100.000 de deficienţi de vedere din România. Prin misiunea sa statutară organizaţia desfăşoară ample programe socio-umanitare, culturale şi sportive pentru îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi şi integrarea persoanelor cu diferite grade de deficienţă vizuală.

Ne-au acordat încrederea prin adeziunea lor peste 60.000 de persoane încadrate în grad de handicap vizual grav, mediu şi accentuat, pentru care asociaţia oferă, prin cele 31 de filiale de pe întreg teritoriul ţării, servicii sociale, consultaţă juridică, fiscală şi în relaţia cu instituţiile statului. 40.000 dintre membri participa activ la seminarele socio - profesionale, concursurile cultural - sportive interne şi internaţionale organizate de noi. Totodată toţi membrii au acces la fondul de carte accesibilizat în braille sau audio şi la publicaţiile realizate de ANR.

Completează formularul pe care îl poţi descărca aici şi ajută un nevăzător:

  • să fie informat despre drepturile pe care le are,
  • să fie respectat în relaţia cu instituţiile statului,
  • să poată merge pe stradă având un baston şi marcaje tactile sau sonore de îndrumare,
  • să poată munci având un calculator adaptat cu un cititor de ecran,
  • să poată citi ascultând o carte,
  • să aibă acces, la fel ca tine, la toate lucrurile obişnuite necesare vieţii de zi cu zi: un ceas vorbitor, un termometru cu siteză vocală etc..

Formularul completat îl poţi trimite la sediul nostru din str. Vatra Luminoasă nr. 108 Bis, sector 2 Bucureşti şi îl vom depune noi!

Poţi citi mai multe despre serviciile şi programele pe care le desfăşoară Asociaţia Nevăzătorilor din România aici.

Mulţumim!