Sponsorizări

Redirecționează 20% din impozitul pe profit datorat ca persoană juridică către beneficiarii direcți nevăzători prin sponsorizarea programelor şi proiectelor sociale, umanitare, educative, culturale şi sportive ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR).

DE CE?

Pentru că, prin misiunea sa statutară, organizaţia noastră este unicul furnizor din România de programe socio-umanitare, cultural-educaţionale şi sportive destinate deficienţilor de vedere.

De asemenea, pentru că experiența de 60 de ani a ANR, de promovare şi luptă continuă pentru drepturile celor peste 100.000 de deficienţi de vedere din România ne recomandă ca fiind organizația abilitată pentru a ajuta în mod eficient oamenii vulnerabili din comunitatea noastră.

Pentru că ne-au acordat încrederea prin adeziunea lor peste 60.000 de persoane încadrate în grad de handicap vizual grav, mediu şi accentuat, asociaţia le oferă, prin cele 31 de filiale de pe întreg teritoriul ţării, servicii sociale, consultanţă juridică, fiscală şi în relaţia cu instituţiile statului. 40.000 dintre membri participa activ la seminarele socio - profesionale, concursurile cultural - sportive interne şi internaţionale organizate de noi. Totodată asigurăm accesul oamenilor cu deficiență de vedere la fondul de carte accesibilizat în braille sau audio şi la publicaţiile realizate de ANR.

 

CUM?

Potrivit art. 25 alin (4) din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, persoanele juridice care acordă sponsorizări în baza Legii nr. 32/1994, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat în limita a 0,5% din cifra de afaceri și nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Sponsorizarea se face în baza unui contract pentru activitățile beneficiarului fără scop lucrativ, suma acordată putând fi utilizată doar pentru scopul pentru care a fost dată.

Pentru mai multe detalii privind modul în care se deduce suma sponsorizată din plata impozitului pe profit vă propunem să consultați documentul anexat precum și un model de contract de sponsorizare.

 

PENTRU CE?

1. Pentru a susține activitatea curentă a asociației

Astfel prin susținerea și dezvoltarea serviciilor şi activităților pe care ANR le derulează societatea dumneavoastră poate ajuta un om nevăzător:

  • să fie informat despre drepturile pe care le are,
  • să fie respectat în relaţia cu instituţiile statului,
  • să poată merge pe stradă având un baston şi marcaje tactile sau sonore de îndrumare,
  • să poată munci având un calculator adaptat cu un cititor de ecran,
  • să poată citi ascultând o carte,
  • să aibă acces, la fel ca tine, la toate lucrurile obişnuite necesare vieţii de zi cu zi: un ceas vorbitor, un termometru cu siteză vocală etc..

2. Pentru a susține programe și proiecte speciale pentru care organizația caută finanțare

Dacă aveți în vedere finanțarea unor proiecte specifice pe termen scurt sau mediu pe care ANR dorește să le deruleze sau programe țintă pe care compania dumneavoastră le stabilește în cadrul politicii sale de responsibilitate social corporatistă, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail generalsecretary@anvr.ro.

În prezent ANR are nevoie de susținere financiară pentru următoarele proiecte:

  • 1. Angajează un nevăzător! – proiect în colaborare cu Fundația Motivation.
  • 2. Dezvoltăți vocea! – cursuri radio, voice over, redactori muzicali radio.