Consiliul Director Național

Decizii

Deciziile Consiliului Director al ANR (24 august 2021)

Deciziile Consiliului Director al ANR

(24 august 2021)

Întrunit în data de 24 august a.c., prin teleconferinţă, Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

 1. Validarea alegerilor Comisiei naţionale de femei, care au avut loc în data de 30 iulie 2021, la București. În urma procesului electoral, coordonat din partea Consiliului Director național de către consilierul juridic Maria Găman, rezultatele au fost următoarele:
 • preşedintă: Luminiţa Antoaneta Mihalache (Buzău);
 • vicepreşedinte: Paula Baran (Suceava) şi Anuţa Chiş (Arad);
 • membre: Elena Dumitru (Braşov) şi Elena Cristache (Timiş);
 • membre supleante: Liliana Bădărău (Iaşi) şi Iulia Ilieş (Galaţi).
 1. Validarea alegerilor Comisiei naționale de Tineret, care au avut loc în data de 11 august 2021. În urma procesului electoral, desfășurat prin teleconferință, rezultatele au fost următoarele:
 • președinte: Oana Mocanu (Iași);
 • vicepreşedinte: Florin Andrei Capdefier (Teleorman – Giurgiu);
 • membri: Mihai Merca (Bihor), Ana Maria Cloșcă (Bacău) și Livia Tiron (Vaslui);
 • membri supleanți: Adrian Rus (Mureș) și Dorel Puha (Harghita – Covasna);
 1. Organizarea Adunărilor Generale electorale amânate la următoarele date: filiala Iași - 27 august a.c.; filiala Maramureș - 20 septembrie a.c..
 2. Convocarea Adunării Generale a ANR în vederea alegerii structurilor de conducere pentru următorii 5 ani, în data de 30 septembrie 2021, la Târgoviște - Hotel Dâmbovița, începând cu orele 9:30. Date fiind măsurile de sănătate publică în vigoare în starea de alertă, participanții la ședința AG, atât membrii cât și însoțitorii acestora, au obligația de a prezenta, după caz, fie un certificat de vaccinare împotriva Covid – 19, fie un certificat de vindecare (https://certificat-covid.gov.ro), fie un certificat de testare rapidă antigen realizată cu cel mult 72 de ore înainte. Aspectele organizatorice vor fi comunicate în timp util, iar ordinea de zi va fi transmisă în termenul statutar. Precizăm că dosarele pentru candidaturile la funcțiile de președinte și de prim-vicepreședinte trebuie depuse fizic, la secretariatul Consiliului Director național, până la data de 23 septembrie 2021, inclusiv.
 3. Stabilirea următoarelor repere calendaristice pentru concursurile culturale naționale din acest an:
 • finalele concursurilor „Prietenii cărții braille” și „Performanța braille”: 23 octombrie, Bistrița (detaliile organizatorice urmează a fi comunicate în timp util);
 • „Pe meridianele culturii” și „Imaginea ta contează”: faza pe filială - 30 octombrie; faza zonală - 13 noiembrie; finala - 20 noiembrie a.c.. Gazdele concursurilor urmează a fi selectate în funcție de ofertele primite la Adunarea Generală națională. În privința probelor întrecerii rezervate doamnelor, acestea vor fi elaborate și comunicate de către Comisia națională de femei.

        În cadrul ședinței conducerea operativă a comunicat faptul că, din păcate, din proiectul de activități depus pentru finanțare la ANDPDCA, nu au fost aprobate activitățile specifice de tip eveniment. Prin urmare, costurile presupuse de participarea la acțiunile din acest an vor fi suportate integral de către filiale, fără a fi decontate.

        De asemenea, membrii Consiliului Director și-au exprimat dorința ca inaugurarea noului sediu al asociației să aibă loc în cursul lunii septembrie. În acest sens, în funcție de evoluția lucrărilor care mai sunt de realizat, conducerea operativă va reveni cu precizări.

  

    În numele Consiliului Director al ANR,

                Preşedinte,                                                                          

             Tudorel Tupiluşi

< Înapoi la lista deciziilor