Consiliul Director Național

Decizii

Deciziile Consiliului Director al ANR (15 ianuarie 2021)

Deciziile Consiliului Director al ANR

(15 ianuarie 2021)

Întrunit pentru prima dată în acest an pe data de 15 ianuarie, prin teleconferinţă, Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Organizarea, de principiu, a tuturor activităților culturale și sportive cu caracter național din 2021 în al doilea semestru al anului. Excepție poate face Campionatul Național de Popice, a cărui finală va fi programată ținând cont de perioada de desfăşurare a Campionatului European de Popice din Polonia. Reperele cronologice privind organizarea acțiunilor urmează a fi stabilite după aprobarea sumei alocate de la buget pentru asociaţia noastră în acest an. Decizia trecerii activităților în semestrul al doilea a fost luată ținând cont atât de criza de sănătate publică pe care o traversăm, cât și de faptul că până la data de 31 iulie trebuie să aibă loc alegerile la nivelul filialelor asociației.
  2. Anularea ediției din acest an a Concursurilor “Prietenii cărții Braille” și “Performanța Braille”. Prin urmare, în acest an va avea loc doar finala amânată a ediției din 2020.
  3. Organizarea Adunării Generale a Reprezentanților Asociației Nevăzătorilor din România în ultima decadă a lunii martie, la București (în măsura în care condițiile o vor permite). Dacă restricțiile nu o vor îngădui, Adunarea Generală va avea loc online, ca și anul trecut.
  4. Prelungirea cu trei luni, până la data de 30 iunie a.c., a perioadei în care filialele beneficiază de reducerea de 10% dacă achită cotizația statutară la Fondul de Solidaritate.
  5. Solicitarea către toate filialele asociației să-și actualizeze, până la data de 1 martie 2021, baza de date cu evidența membrilor. Precizăm că, în conformitate cu prevederile statutului asociației, sunt considerați membri activi deficienții de vedere care și-au achitat cotizația într-unul din ultimii doi ani luați în calcul (2019 sau 2020).

      Consiliul Director reamintește decizia Adunării Generale a ANR nr. 3 din 22 septembrie 2020, conform căreia sunt stabilite următoarele repere cronologice privind organizarea alegerilor:

- până la data de 30 aprilie 2021 alegerea reprezentanților de la nivelul grupelor;

- până la data de 31 iulie 2021 alegerea structurilor de conducere ale filialelor;

- până la data de 30 septembrie 2021 alegerea structurilor de conducere la nivel național.

Prin urmare, Adunările Generale electorale la nivel de filială nu pot avea loc decât după desfășurarea Adunării Generale naționale din martie.

 

În numele Consiliului Director al ANR,

                Preşedinte,                                                                          

             Tudorel Tupiluşi

< Înapoi la lista deciziilor