Consiliul Director Național

Decizii

Deciziile Consiliului Director al ANR (29 septembrie 2020)

Deciziile Consiliului Director al ANR

(29 septembrie 2020)

 

Întrunit în ședință extraordinară, prin teleconferință, în data de 29 septembrie a.c., Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Stabilirea următoarelor aspecte organizatorice referitoare la concursurile braille, ținând cont atât de rezultatele fazei pe filială, cât și de măsurile instituite de autorități prin starea de alertă:

- faza zonală nu se va mai desfășura, câștigătorii de la nivelul filialelor urmând să participe direct la finală;

- finalele concursurilor vor avea loc în data de 24 octombrie, la Bistrița;

- dat fiind faptul că prin eliminarea fazei zonale numărul participanților la finalele din acest an va fi semnificativ mai mare în raport cu edițiile precedente, premiile vor fi suplimentate. Astfel, se vor acorda trei mențiuni la concursul „Prietenii cărții braille” (în loc de una) și două mențiuni la concursul „Performanța braille” (în loc de una). Mențiunile vor avea aceeași valoare dacă participanții clasați pe locurile 4, 5 și 6 la concursul „Prietenii cărții braille” vor avea același punctaj și vor avea valori diferite dacă punctajele diferă;

- având în vedere faptul că, din cauza pandemiei de Covid-19, în 2020 concursul „Braille junior” (rezervat elevilor din școlile pentru deficienți de vedere) nu a mai putut fi organizat, la finalele din acest an ale concursurilor braille nu vor mai fi invitați să ia parte elevi.

  1. Aprobarea următoarelor modificări organizatorice pentru desfășurarea Festivalului de muzică „Ion Blăjan”, ediția 2020:

- finala concursului va avea loc în cea de-a doua decadă a lunii noiembrie;

- secțiunea „Formații” nu va mai avea loc în acest an, pentru a putea respecta regulile de distanțare;

- la secțiunile individuale (soliști vocali și instrumentiști) se vor califica primii doi clasați la competiția pe filială (nu doar ocupantul locului întâi);

  1. Modificarea formulei de desfășurare a concursurilor „Pe meridianele culturii” și „Imaginea ta contează”, prin anularea fazei zonale. Astfel, câștigătorii întrecerilor pe filială, care vor avea loc pe data de 7 noiembrie, se vor califica direct la finală, acțiune ce se va desfășura pe 21 noiembrie.
  2. Anularea ediției din acest an a Campionatului Național de Goalball.
  3. Reprogramarea unor acțiuni cu caracter național:

- Concursul de interpretare muzicală „Vasile Snacoveanu” (secțiunile muzică ușoară și folk): Rezultatele fazei pe filială trebuie comunicate Serviciului Cultural până la data de 1 noiembrie. Finala va avea loc în ultima decadă a lunii noiembrie.

- Campionatul național de table: Finala va avea loc în prima jumătate a lunii octombrie, la Satu Mare. Sistemul de joc va fi decis în funcție de numărul de participanți.

- Campionatul naţional individual de şah: Finala va avea loc în prima jumătate a lunii noiembrie. Dat fiind faptul că în acest an nu s-a mai putut organiza Memorialul Francisc Cori (concursul național rezervat elevilor din școlile pentru deficienți de vedere), la finala națională nu vor mai fi invitați elevi.

- Cupa României la Goalball: se va desfășura la finele lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie.

În funcție de evoluția pandemiei cu care ne confruntăm, de măsurile impuse de autorități și de disponibilitatea participanților de a lua parte la evenimente, în programul menționat pot apărea schimbări de ultim moment.

            Ținând cont de faptul că modificările aduse la Statutul ANR au fost avizate definitiv de către instanță, textul acestui document va fi pus la dispoziția membrilor interesați în toate formatele accesibile (braille, caractere mărite, audio, electronic). Astfel, fiecare filială va primi câte un exemplar braille și, la cerere, un exemplar cu caractere mărite. De asemenea, va fi înregistrat și postat pe serverul ftp în format audio. În fine, va putea fi consultat în format electronic pe website-ul organizației.

           

        În numele Consiliului Director al ANR,

 

                      Președinte

                   Tudorel Tupiluși

< Înapoi la lista deciziilor