Consiliul Director Național

Decizii

Deciziile Consiliului Director al ANR (27 aprilie 2020)

Deciziile Consiliului Director al ANR

(27 aprilie 2020)

       Întrunit în ședință extraordinară, prin teleconferință, în data de 27 aprilie a.c., Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Prelungirea, până cel târziu la data de 31 decembrie 2020, a mandatelor reprezentanților aleși în toate structurile de conducere ale organizației de la nivel local, până la nivel național. Această măsură a fost adoptată întrucât, din cauza problemelor majore de sănătate publică din România, procesul electoral nu se mai poate desfășura în reperele temporale preconizate.

        Calendarul alegerilor va fi stabilit în funcție de evoluția evenimentelor.

  1. Modificarea, în mod excepțional, a ritmului de apariție a publicațiilor editate de către organizație, având în vedere faptul că măsurile de distanțare socială luate de către autorități pe perioada stării de urgență nu au permis funcționarea normală a tipografiei braille și a studioului de înregistrări.

         Astfel, revista ”Litera noastră„ va avea trei numere duble (martie-aprilie, mai-iunie și iulie-august), iar revista audio ”Impact„ va apărea în două numere duble (martie-aprilie și mai-iunie).

  1. Completarea regulamentelor concursurilor „Prietenii cărții braille” și „Performanța braille” cu precizarea că faza pe filială a concursurilor va avea loc și în cazul în care va exista un singur concurent. Acesta va fi premiat în funcție de puntcajul obținut și se va califica dacă va realiza baremul.
  2. Modificarea, din cauza restricțiilor instituite de către autorități, a datelor la care se vor desfășura fazele concursului „Imaginea ta contează”, programat inițial în cursul lunii iunie. Ediția din acest an a întrecerii destinate femeilor cu dizabilități vizuale va avea loc în toamnă, împreună cu concursul „Pe meridianele culturii”.
  3. Stabilirea datei de 29 mai drept termen pentru înscrierea la concursul „Filiala anului”. În acest sens, va fi transmisă cât mai curând posibil o informare insotita de documentele necesare și criteriile de departajare.
  4. Inițierea demersurilor pentru achiziționarea de termometre cu sinteză vocală în limba română, la un preț accesibil pentru membri, date fiind necesitățile perioadei actuale.

        Totodată, având în vedere numeroasele întrebări primite de la membri, Consiliul Director precizează că ediția din acest an a concursurilor naționale braille a fost doar amânată, nu anulată, urmând a se desfășura în toamnă, după un calendar ce va fi stabilit și anunțat în timp util.

 

  În numele Consiliului Director al ANR,

                 Preşedinte,                                                                          

             Tudorel Tupiluşi

< Înapoi la lista deciziilor