Consiliul Director Național

Decizii

Deciziile Consiliului Director al ANR (31 martie 2020)

Deciziile Consiliului Director al ANR

(31 martie 2020)

Întrunit în ședință extraordinară, prin teleconferință, în data de 31 martie a.c., Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Reconfigurarea calendarelor activităților culturale și sportive, în funcție de evoluția măsurilor de sănătate publică adoptate de autorități.

Astfel, a fost amânat concursul ”Prietenii cărții braille„, a cărui fază pe filială ar fi trebuit să aibă loc pe data de 25 aprilie. Datele de desfășurare ale celor trei faze urmează a fi stabilite cât mai curând posibil și comunicate cu cel puțin 30 de zile înaintea primei etape.

Această acțiune se alătură celorlalte evenimente amânate: concursul de șah ”Memorialul Francisc Cori„ (destinat elevilor din școlile pentru deficienți de vedere), Cupa României la goalball, finala Campionatului Național de Popice și concursul ”Braille junior„.

  1. Adresarea unei solicitări către doamna Daniela Vasilica Mihai, Președinta a filialei Tulcea, de a-și amâna demisia din funcție și de a gestiona, până la data de 30 iunie, activitatea filialei, având în vedere faptul că, din cauza stării de urgență în care se află țara noastră, în această perioadă nu se poate întruni Adunarea Generală, așa cum o cere statutul.

Date fiind solicitările mai multor filiale, Consiliul Director al ANR precizează că, în funcție de situația financiară și de analiza repercusiunilor cauzate de starea de urgență, Consiliile Directoare ale filialelor au la dispoziție, în ultimă instanță, posibilitatea reorganizării schemei de personal, prin reducerea normelor de lucru, prin trimiterea angajaților în șomaj sau prin trimiterea angajaților în șomaj tehnic, în acord cu prevederile ordonanțelor de urgență emise de Guvern pe această temă.

Totodată, Consiliul Director a luat act de sesizările asistenților BFKT nevăzători și va relua demersurile deja întreprinse pe lângă autorități de a excepta această categorie de la măsurile organizatorice adoptate pentru personalul sanitar.

 

  În numele Consiliului Director al ANR,

                Preşedinte,                                                                          

             Tudorel Tupiluşi

< Înapoi la lista deciziilor