Consiliul Director Național

Decizii

Deciziile Consiliului Director al ANR (13 decembrie 2019)

Deciziile Consiliului Director al ANR

(13 decembrie 2019)

 

În şedinţa din data de 13 decembrie a.c., desfăşurată prin teleconferință, Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

 1. Validarea alegerilor de la nou înființata filială Sălaj. Rezultatele au fost următoarele: Președinte - Elena–Adela Tirizică, Vicepreședinți – Mariana Sână și Ferencz Denes, Membri ai Consiliului Director – Marius-Gheorghe Coșar și Ferencz Lukacs.
 2. Aprobarea schiței Calendarelor de activități culturale și sportive pe anul 2020, conform anexei. Datele exacte, precum și filialele care vor organiza acțiunile vor fi stabilite după aprobarea bugetului organizației.
 3. Selectarea drept material bibliografic pentru ediţia din anul 2020 a concursului “Prietenii cărții braille” a volumului “Cu soțul meu” de Fanny Rebreanu (Editura pentru Literatură - București, 1964). Este marcată astfel împlinirea unui secol de la apariția romanului “Ion” de Liviu Rebreanu – primul roman românesc modern. Exemplarele braille vor fi transmise filialelor până la data de 31 ianuarie 2020.
 4. Majorarea de la 20 la 30 de lei, începând cu ediția 2020, a sumei alocate pe zi pentru cazarea și masa participanților la concursul de șah „Memorialul Francisc Cori” rezervat elevilor din școlile pentru deficienți de vedere.
 5. Modificarea regulamentului concursului „Tinere talente” prin introducerea precizării că participanții pot prezenta exclusiv piese muzicale (interpretate vocal sau la instrument, individual sau în grup).
 6. Aprobarea solicitării jucătorilor de goalball Nicolae Burulea și Krisztian Kovacs, de la clubul Lamont Cluj, de a se transfera, începând cu ediția de campionat din anul 2020, la echipa filialei ANR Satu Mare. Pentru a avea drept de joc, cei doi sportivi vor achita anual filialei pentru care evoluează echivalentul unei cotizaţii.
 7. Trecerea efectivă în proprietatea Filialei Județene Vaslui, prin donație, a imobilelor pe care Asociaţia Nevăzătorilor din România le deţine în Bârlad și Vaslui, în baza acordului de principiu dat de Adunarea Generală prin hotărârea nr. 4, adoptată în ședința din 14-15 martie 2018. În acest sens, domnul Vicepreședinte Mihăiță Olaru este împuternicit să semneze în numele Consiliului Director al ANR actele de donație și toate documentele necesare.
 8. Nominalizarea domnului Prim-vicepreședinte Mihai Dima ca reprezentant al ANR în Comisia de legătură a Uniunii Europene a Nevăzătorilor EBU cu Comisia Europeană a Statelor UE.

Membrii Consiliului Director ţin să atragă atenţia asupra a două aspecte organizatorice deosebit de importante:

- Obținerea de către toate filialele ANR, în cât mai scurtă vreme, a licențelor pentru servicii sociale, documente care vor deveni indispensabile încheierii de colaborări cu instituţii publice.

- Actualizarea de către fiecare filială a formularului de adeziune, în conformitate cu noile prevederi legislative din domeniul protecției datelor cu caracter personal.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a stabilit ca până la sfârşitul lunii ianuarie să fie transmise precizările necesare pentru concursul “Filiala anului”, în care este premiată filiala cu cea mai mare sumă atrasă din alte surse decât cotizaţiile şi donaţiile membrilor.

 

     În numele Consiliului Director al ANR,

                 Preşedinte,                                                                          

             Tudorel Tupiluşi

 

 

ANEXĂ

Deciziile Consiliului Director al ANR

(13 decembrie 2019)

Activitățile culturale și sportive ale ANR pe anul 2020

A. Calendarul cultural

 1. “Prietenii cărții Braille”:
 • 25 aprilie 2020 – faza pe filiale;
 • 9 mai 2020 – faza zonală;
 • 23 mai 2020 – faza finală.

2. “Imaginea ta contează”: în cursul lunii iunie.

3. Festivalul “Ion Blăjan”: ultima decadă a lunii iunie.

4. Festivalul de artă dramatică “Mihai Codreanu”: în cursul lunii septembrie.

5. “Pe meridianele lumii”:

 • 26 septembrie – faza pe filiale;
 • 10 octombrie - faza zonală;
 • 24 octombrie - faza finală.

6. Festivalul “Vasile Snacoveanu” și “Tinere Talente”: în cursul lunii noiembrie.

 

B. Calendarul sportiv

 1. Cupa României la goalball: în cursul lunii martie.
 2. Campionatul Național de Popice: în a doua parte a lunii aprilie.
 3. „Memorialul Francisc Cori”: în semestrul 1.
 4. Campionatul Național de Goalball: se va desfășura în formatul din 2019, cu trei turnee care vor avea loc în lunile iunie, septembrie şi noiembrie.
 5. Finala Campionatului Național de Șah: sfârșitul lunii august.
 6. Finala Campionatului Național de Table: în cursul lunii septembrie.

 

< Înapoi la lista deciziilor