Consiliul Director Național

Decizii

Deciziile Consiliului Director al ANR (19 iulie 2017)

Deciziile Consiliului Director al ANR

(19 iulie 2017)

 

Întrunit în data de 19 iulie a.c., prin teleconferință, Consiliul Director a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Aprobarea proiectului activităților specifice și bugetului de cheltuieli estimat pentru anul 2018, ce urmează să fie depuse la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi.
  2. Aprobarea propunerilor Comisie de Resurse Umane, incluziune şi accesibilitate întrunită în ședință la Constanța în data de 3 iulie 2017 ( conform Anexei );
  3. Aprobarea drept bibliografie pentru concursul „Prietenii cărții braille” ediția 2018 a lucrării „1918 – Desăvârșirea unității statului român” volumul al treilea din „Din Istoria României” scrisă de prof. univ. dr. Marcel Știrban.

În cadrul ședinței au fost prezentate informării privind atât întâlnirile avute cu autoritățile, cât și demersurile legislative întreprinse în ultima perioadă.

Totodată, au fost discutate o serie de aspecte organizatorice privind filiala Tulcea, comunicându-se recomandări în acest sens.

 

În numele Consiliului Director al ANR,

 

   Preşedinte,                                                                               

Tudorel Tupiluşi

 

ANEXĂ

la

Deciziile Consiliului Director al ANR

19 iulie 2017

La propunerea Comisie de Resurse Umane, incluziune şi accesibilitate a ANR, Consiliul Director adoptă următoarele decizii:

  1. Începerea demersurilor pentru ca ANR să fie recunoscută ca Autoritate de certificare și verificare pentru scrierea în alfabetul Braille, accesibilizarea paginilor web pentru deficienți de vedere, precum și a accesibilizării mediului fizic pentru persoanele cu dizabilități vizuale;
  2. Realizarea unei platforme de website pentru filialele care nu au website propriu, cu posibilitatea de personalizare a secțiunilor website-ului. Filialele care au deja website propriu pot opta pentru realizarea unei legaturi cu platforma.
  3. Emiterea unei recomandări către toate filialele să facă demersuri pe lângă autoritățile locale pentru includerea unui reprezentant al asociației în comisiile de recepție și adaptare a lucrărilor de interes public conform art 62, alin. 4, din Legea 448 modificat prin ordonanța 51/2017. Acordarea de consultanță și sprijin de către structura centrală a ANR, filialelor care întâmpină dificultăți în realizarea demersurilor privind accesibilizarea.
  4. Realizarea unui sondaj printre membrii ANR utilizatori ai sintezei vocale în legatură cu programele de sinteză vocală existente la momentul de față și a cerințelor pe care le au membrii utilizatori de la acestea, în vederea stabilirii unui plan de parcurs pentru realizarea unei voci sintetice în limba română.
  5. Realizarea unei pagini de facebook (grup deschis) cu numele “Accesibilizare versus Bariere” în care membrii noștri, dar și alte persoane interesate de subiect să își poată exprima opiniile cu privire la stadiul accesibilizarii mediului fizic, informațional și comunicațional pentru persoanele cu dizabilități.

În numele Consiliului Director al ANR,

     Preşedinte,                                                                              

 Tudorel Tupiluşi

< Înapoi la lista deciziilor